Å være student er kanskje ikke alltid like lett. Til tider kan det være litt vel mye å holde styr på. Men jeg tror jeg har funnet ut av det. Endelig. Det tok bare i underkant av åtte semestere. Og semesteret våren 2014 ser ut til å bli et veldig bra semester, mtp. at jeg faktisk har klart å få kontroll på meg selv.

Min hverdag som student dette semesteret er utrolig behagelig. Jeg har alltid alt for mye å gjøre — som vanlig. Men jeg har nå, for første gang siden jeg startet på UiO, lært meg å slappe av. Det er fullt kjør med fire fag som skal gjennomføres, deltidsjobb, studentforeninger, prosjekter og kaffe i ukedagene. Og i helgen gjør jeg ingenting som har noe å gjøre med det å være student (jobben kan jo plutselig ha lyst på en helgedag likevel). Utrolig befriende (i helgen). I ukedagene blir jeg da utsatt for press og dårlig tid mtp. hjemmeeksamener, obliger og det som må gjennomføres. Da jobber jeg best! Men det kan ende med å slite litt på hjernebarken.

KwE0Yea

Og i alle fall når jeg har en tendens til å utsette det meste til siste sekund. Men igjen, det er da jeg jobber best. Når timene flyr forbi som de skulle vært sekunder, og når tidsfristen for levering er rett rundt hjørnet. Man blir litt gal av det. Da er det veldig flott når helgen kommer, og man kan glemme hele den studieverden.

Jobb er også en annen ting som tar mye tid. Som student i dag får man 7080 norske skattekroner på konto fra Lanekassen hver måned. Med ei husleie på 45%-ish av studielånet, og med et litt vel overdrevent matbudsjett (til tross for at jeg så vidt husker å spise mat), samt kollektiv, øl (ja, dette er viktig) og et høyt forbruk av kaffe — så sier det seg jo selv at dette ikke holder mål. Så da må man jobbe jobbe jobbe. Det tar jo selvsagt masse tid fra studiene, noe som setter meg under enda mer press når tidsfristen er i morgen (når den burde være om 14 dager).

Da er kaffe en flott ting å ha!

vyIZrsy

Kaffe. Den fantastiske drikken som sies skal stimulere hjernevirksomheten. Den skal motvirke søvnighet og tretthetsfornemmelser. I gamle dager hadde kaffen et rykte på seg å motvirke erotiske følelser — som også kan være praktisk. I følge Wikipedia, trodde man også dette om kaffe før i tiden: «kaffe hjelper mot luft i tarmene, den styrker leveren og gallen, lindrer vatersott, renser blodet, beroliger maven, skjerper appetitten, men kan også dempe den, holder én våken, men kan også virke søvndyssende, den roer ned hissige temperament, og motsatt heter opp kjølig natur». For et vindunderserum av en drikk.

Når man da har tilgang på gode mengder kaffe, gjerne med en smule sjokolade ved siden av, så har du egentlig det du trenger for å gjennomføre en obligatorisk oppgave rett før fristen. Mat har man ikke tid til i disse tider, det tar for mange minutter av kodingen.

Og når man da ikke har flere minutter å jobbe på, men er pent nødt til å levere oppgaven. Da kan man puste lettet ut, fylle en liten 10åring i glasset og sette på litt god vinyl, ta det med ro i fem minutter — inntil du husker at det er en oppgave til i morgen også. Men det gjør ikke noe, for i morgen er det også helg!

thumbsup

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: